Krajská nemocnice Liberec
ZDRAVOTNICTVÍ

Krajská nemocnice Liberec
Navigovat Navigovat Facebook

Husova 357/10, Liberec


Telefon: 485 311 111
E-mail: nemlib@nemlib.cz
Web: www.nemlib.cz/

Krajská nemocnice Liberec (KNL) je největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji, které od 1. ledna 2014 pod svou střechou sdružuje libereckou nemocnici a Panochovu nemocnici v Turnově (PNT).

Krajská nemocnice Liberec je pro pacienty zárukou kvalitních medicínských i ošetřovatelských postupů dodržovaných na základě akreditace SAK. Péče je poskytována nejenom v rozsahu základních medicínských oborů ale i klíčových center, která mají akreditaci Ministerstva zdravotnictví České republiky na poskytování super specializované péče – Traumatologicko-ortopedického centra, Komplexního onkologického centra, Kardiocentra, Cerebrovaskulárního centra a Iktového centra.

Pro svých 2750 zaměstnanců je Krajská nemocnice Liberec stabilním zaměstnavatelem poskytujícím celou řadu benefitů a výhod. Hospodaření KNL bylo v roce 2014 v zisku 29 milionů korun poté, co nemocnice v prosinci 2014 rozdala všem zaměstnanců odměny v celkové výši 38 milionů korun. Díky vynikající ekonomické kondici mohla rovněž KNL na rok 2015 zvýšit zaměstnancům obou nemocnic z vlastních zdrojů tarify mezd o 5 procent, což představuje roční náklad ve výši 40 milionů korun včetně odvodů.

Průměrný plat libereckého lékaře byl v roce 2014 více než 71 tisíc korun a meziročně vzrostl o 5 tisíc korun. Sestřičky si vydělaly v roce 2014 v průměru o 2 tisíce korun více a jejich mzda činila více než 31 tisíc korun. Platy turnovských lékařů v roce 2014 rovněž rostly a v průměru představovaly 64 tisíc korun, turnovské sestřičky si vloni také polepšily zhruba o 1500 korun na více než 29 tisíc korun měsíčně.

Rostoucí mzdy a stabilita láká do liberecké i turnovské nemocnice stále více absolventů oboru ošetřovatelství nebo budoucích lékařů.