Vegetariánská restaurace Ánanda byla založena v roce 2003 a jejím hlavním cílem je představit alternativní způsob stravování. Prezentovat skutečnost, že i bezmasé pokrmy, připravené dle určitých zásad, mohou chutnat výtečně. Stravovací návyky v naší společnosti jsou totiž právě v oblasti spotřeby masných produktů nepřiměřené, a následky z toho plynoucí mohou být pro lidský život velmi nepříjemné.
Hlavní charakteristiky restaurace:
53 míst k sezení
nekuřácká restaurace
bezbariérový přístup
salátový bar, teplá jídla, studený bufet
prodej produktů zdravé výživy
příjímáme stravenky
od 17,30 do 18,00 je 50% sleva na teplá jídla a saláty
příprava jídel podle zásad zdravé výživy
rychlá obsluha, úspora času
kombinace bufetového a samoobslužného prodeje
příprava rautů
originální interiér, přírodní dřevo, živé květiny,
pravidelná prezentace výtvarníků na stěnách restaurace
doprovodné akce zaměřené na témata zdravého životního stylu
časopisy o vegetariánství, Bionoviny apod.
možnost přečíst si denní tisk
dětský koutek